top of page
Caută

Fata de perna are mai multe bacterii decât scaunul de toaleta, daca nu va spalati cearsafurile des


Varsam aproximativ 15 milioane de celule ale pielii în fiecare noapte, dar acestea nu se ingramadesc doar in cearsafurile tale. Pentru ca altceva este deja acolo si asteapta sa le inghita: acarienii de praf. si cu cat astepti mai mult intre spalari, cu atat vor avea mai multa hrana aceste creaturi, se vor procrea si se vor inmulti. Deci, daca nu va spalati cearsafurile, veti dormi cu sute de mii de arahnide.


Nimanui nu-i place sa-si faca patul, daramite sa-si spele cearsafurile. Mai ales barbati singuri. Intr-un sondaj, 55% dintre barbatii singuri intre 18 si 25 de ani au raportat ca isi schimba cearsafurile doar de patru ori pe an. Si, pentru a fi clar, sunt paturi in care nu ai vrea sa dormi.


Varsam aproximativ 15 milioane de celule ale pielii în fiecare noapte, dar acestea nu se ingramadesc doar in cearsafurile tale. Pentru ca altceva este deja acolo si asteapta sa-i inghita: acarienii de praf. Si cu cat astepti mai mult între spalari, cu atat vor avea mai multa mancare aceste creaturi si se vor inmulti. Deci, daca nu va spalati cearsafurile, veti dormi cu sute de mii de arahnide.


Acum, pentru cei aproximativ 20 de milioane de americani cu alergii la praf, se agraveaza. Acarienii de praf si fecalele lor produc proteine ​​care provoaca ochi rosii si mancarimi, nasuri curgatoare si alte simptome asemanatoare racelilor la persoanele alergice. Si acarienii de praf, ei bine, ei nu sunt de fapt singurii alergeni dintr-un pat murdar. Daca nu va spalati niciodata cearsafurile de perna, o comunitate de ciuperci se poate acumula acolo. Un studiu a constatat ca o perna tipica are pana la 16 specii diferite de ciuperci si literalmente milioane de spori fungici. Si cel mai frecvent dintre ele, Aspergillus fumigatus, este potential periculos. Pe langa reactiile alergice, va poate infecta plamanii si alte organe.


Si nu sunt doar ciuperci care se alatura petrecerii. Vedeti, bacteriile adora, de asemenea, o perna sau un cearsaf nespalat. Un alt studiu a constatat ca pernele si cearsafurile nespalate au de pana la 39 de ori mai multe bacterii decat bolurile pentru hrana animalelor de companie si de cateva mii de ori mai multe bacterii decat un capac de toaleta. La fel ca Staphylococcus aureus, care în unele cazuri rare poate fi mortal.


Acum, pe o nota mai putin sau poate mai înspaimântatoare, lenjeriile murdare va pot provoca si acnee. În fiecare noapte, uleiul, lotiunea si alte produse cosmetice de pe pielea ta se transfera pe cearsafurile tale si se acumuleaza în timp, pana cand în cele din urma asternutul tau este practic o gigantica discheta demachianta. Apoi, în urmatoarele nopti, toate acele mizerii se transfera înapoi pe corpul tau, înfundându-ti porii si, voila, ai acnee.


63 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page