top of page
Caută

Care sunt principalii poluanti ai aerului?Microorganismele sunt contaminanti importanti în aer. Aceste bacterii, virusuri si ciuperci pot proveni din:

- Suprafete contaminate. Circulatia aerului poate propulsa cu usurinta microorganismele de pe suprafete în aer. Suprafetele contaminate pot fi, de exemplu, bai (de exemplu mucegai pe pereti), toalete si blaturi de lucru pentru bucatarie. Prezenta biofilmului pe suprafete este întotdeauna o sursa de germeni si mirosuri.

- sisteme de climatizare (aer conditionat, încalzire, ventilatie) în care se acumuleaza adesea apa din condens , care este un teren de reproductie pentru microorganisme, inclusiv germeni. Acestea sunt apoi aruncate continuu în aerul interior. Cu siguranta, ca urmare a tehnicilor moderne de constructie si a legislatiei energetice, cladirile sunt din ce în ce mai izolate, astfel încât este necesara ventilatia artificiala. Aceasta ventilatie artificiala creeaza

poluarea interioara.

- Oameni si animale. De asemenea, noi însine suntem purtatori ai multor microorganisme si prin respiratie, stranut sau tuse, ne contaminam permanent mediul interior. La fel si animalele de companie.

- Aerul exterior. Aerul interior este întotdeauna partial conectat la aerul exterior. Aerul exterior poate aduce un numar mic de contaminanti, care cresc în continuare concentratia în mediul interior din cauza lipsei de ventilatie sau a circulatiei interne; comparabil cu aerul conditionat al unei masini.


Pe lânga microorganisme, alergenii sunt de asemenea importanti contaminanti ai aerului interior. Acestia pot proveni din exterior (polenul din copaci sau iarba) sau din contaminarea interna (alergeni dati de acarieni de praf, alergeni din textile de la animale de companie ). Prezenta acestor alergeni provoaca reactii alergice la multe persoane. Alergenii sunt întotdeauna substante foarte mici, care sunt usor transportate de aer si pot fi raspândite în întreaga cladire.


Poate ca nu întotdeauna daunator sanatatii, dar cu atât mai enervant sunt mirosurile rele. Multe dintre aceste mirosuri provin din activitatea microbiana (de ex. În aer conditionat, canalizare, toaleta ...). Pentru multe persoane, controlul mirosului este un aspect important al tratamentului aerului si deseori acest lucru se întâmpla în cazul produselor chimice foarte nocive.


39 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page